Friday, May 27th, 2022

Uw Google Mijn Bedrijf-account maken en verifiëren

Uw gratis Google-bedrijfsvermelding (ook wel uw bedrijfsprofiel genoemd) heeft meer mogelijkheden dan u misschien denkt. Het benadrukt uw beste eigenschappen en maakt het voor klanten eenvoudig om uw bedrijf te vinden, er meer over te leren en contact op te nemen als het correct is geoptimaliseerd. Om uw bedrijfsprofiel correct te optimaliseren, moet u er echter toegang toe hebben en om toegang te krijgen, moet u zich eerst bij Google verifiëren dat u de rechtmatige eigenaar bent.

Hoewel het zo simpel lijkt als “stap één genereren, stap twee claimen en stap drie verifiëren”, is het proces niet rechttoe rechtaan of lineair, zoals je al hebt ontdekt als je dit stuk leest. Dit komt door het feit dat het het gebruik van drie verschillende Google-accounts en twee verschillende Google-platforms vereist, die allemaal zeer vergelijkbare namen hebben. Over een hersenkraker gesproken.

In dit stuk zal ik dus eerst uitleggen wat er in Google is, en u vervolgens een stapsgewijze handleiding aanbieden voor het opzetten van een Google Mijn Bedrijf-account en het gebruiken ervan om uw Google Bedrijfsprofiel te claimen en te valideren.

Waarom een ?Google Mijn Bedrijf-account aanmaken?

Consumenten kunnen uw bedrijf gemakkelijk vinden, er meer over leren en contact opnemen met uw Google Mijn Bedrijf-account. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het hebben van een Google Mijn Bedrijf-account, en als dat niet genoeg is om u te overtuigen, overweeg dan de nadelen van het niet hebben van een account.

U loopt het risico klanten te verliezen. U heeft geen controle over de informatie die in uw bedrijfsprofiel wordt weergegeven, tenzij u een Google Mijn Bedrijf-account heeft, en volgens een onderzoek van BrightLocal zou 68 procent van de consumenten stoppen met het betuttelen van een lokaal bedrijf als ze valse informatie online zouden vinden.

U riskeert een slechte reputatie. U kunt niet reageren op Google-reviews zonder een Google Mijn Bedrijf-account, een verplicht onderdeel van uw bedrijfsprofiel. Het is essentieel om beoordelingen te kunnen controleren, die zowel een Google-rangschikkingselement zijn als de belangrijkste invloed op consumentenaankopen.

Je verliest van concurrenten. Een onverzorgde etalage staat gelijk aan een leeg of kaal bedrijfsprofiel. Hoe kunnen klanten erop vertrouwen dat u voor hen zorgt als u niet voor uw eigen bedrijf zorgt? Ze zullen veel meer geneigd zijn om te klikken op en interactie te hebben met een bedrijfsprofiel in de zoekresultaten die veel interessante inhoud bevatten en actief lijken te zijn.

U verliest SERP-vastgoed. Google kent een kwaliteitsbeoordeling toe aan bedrijfsprofielen en een bedrijfsprofiel op zich is onvoldoende. Een Google-bedrijfsprofiel kan daarentegen worden geoptimaliseerd om boven concurrenten te scoren voor relevante zoekopdrachten op trefwoorden wanneer het wordt beheerd via een Google Business-account.

Wat u nodig heeft om uw bedrijf te claimen en te verifiëren op Google

Als u nauwkeurige informatie wilt verstrekken, op beoordelingen wilt reageren, consumenten wilt aantrekken en beter wilt scoren in lokale zoekresultaten, zelfs op de eerste pagina, moet u een Google Mijn Bedrijf-account maken en het eigendom van uw bedrijf verifiëren.

Zoals eerder vermeld, is de procedure echter niet eenvoudig. Het combineert twee Google-platforms en drie Google-accounts, die allemaal vergelijkbare namen hebben en waarvan u er waarschijnlijk al bekend mee bent. Dus, om u op de goede weg te helpen, laten we enkele termen ophelderen.

Google-account: dit is het gratis Google-account dat u aanmaakt om toegang te krijgen tot Google Documenten, Google Drive, Google Foto’s, Gmail en andere Google-services. Veel mensen noemen het een “Gmail-account”, maar Gmail is slechts een van de functies; u kunt een Google-account maken met elk e-mailadres. Om misverstanden te voorkomen, verwijs ik in dit bericht naar dit accounttype als een ‘normaal Google-account’. De meeste ondernemers hebben al twee Google-accounts: een voor persoonlijk gebruik en een voor hun bedrijf.

Bedrijfsprofiel: dit is uw gratis Google-bedrijfsvermelding, die wordt weergegeven op Google Maps, in de lokale resultaten van Google Zoeken en in het kennisvenster aan de rechterkant.

Google Mijn Bedrijf-account: dit is een gratis account waarmee u toegang krijgt tot een dashboard waar u uw bedrijfsprofiel kunt beheren en verbeteren.

 • Uw bedrijf verifiëren op Google
 • Laten we de stukjes bij elkaar leggen om een ?compleet beeld te krijgen van het proces nu je de juiste terminologie hebt.
 • Het doel is om volledige toegang te krijgen tot uw Google Bedrijfsprofiel.
 • Uw Google Mijn Bedrijf-account, dat u maakt met een eenvoudig Google-account, is de manier waarop u dit bereikt.
  Dit zijn de fasen om het proces te voltooien:
 • Zorg ervoor dat uw bedrijf een gewoon Google-account heeft.
 • Zorg ervoor dat je een professioneel profiel hebt.
 • Maak een Google Mijn Bedrijf-account aan voor uw bedrijf.
 • Dien een verzoek in om uw bedrijfsprofiel te laten claimen.
 • Zorg ervoor dat u de rechtmatige eigenaar van uw bedrijf bent.

Nu u de basis heeft gelegd, bent u klaar om uw bedrijf effectief te claimen en te valideren op Google. De onderstaande procedures zijn in sequentiële volgorde geschreven en het kan zijn dat u in sommige gevallen een stap moet overslaan. Maar ik zou je toch willen aanmoedigen om ze allemaal zorgvuldig te lezen om te voorkomen dat je wegversperringen raakt of dubbele accounts maakt.

Stap #1: Zorg ervoor dat u een Google-account heeft voor uw bedrijf

Dit is het gewone Google-account dat we eerder in de terminologiesectie hebben besproken. Ga naar stap 2 als u er al een heeft (zorg ervoor dat dit niet uw persoonlijke Google-account is). Volg de onderstaande stappen als u nog geen Google-account voor uw bedrijf heeft.

1. Ga naar accounts.google.com/signin om aan de slag te gaan.

2. Selecteer “Account maken” in het vervolgkeuzemenu.

3. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met twee mogelijkheden. Selecteer ‘Om mijn bedrijf te runnen’.

4, zorg ervoor dat u over alle relevante informatie beschikt.

Stap #2: Zorg dat je een zakelijk profiel hebt

Uw Google-bedrijfsvermelding wordt uw bedrijfsprofiel genoemd. Google Bedrijfsprofielen onderscheiden zich van Google Mijn Bedrijf-accounts, zoals eerder vermeld. Zonder een Google Mijn Bedrijf-account kan een bedrijfsprofiel op zichzelf bestaan. Het probleem is dat de bedrijfseigenaar geen controle heeft over de informatie in het bedrijfsprofiel totdat hij deze claimt via Google Mijn Bedrijf. Kortom: zodra u uw Google Mijn Bedrijf-account heeft ingesteld, moet u ervoor zorgen dat u een bedrijfsprofiel heeft om te claimen.

Opmerking: de kans is groot dat uw bedrijfsprofiel al bestaat, zelfs als u het niet heeft gemaakt. Dit komt omdat een Google Maps-bedrijfsprofiel in wezen een locatie is die door iedereen of elke computer kan worden toegevoegd. Dus, om te zien of u een bedrijfsprofiel moet maken, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga naar Google.com/maps en typ je locatie in.

2. Zoek de naam van uw bedrijf op op internet.

3. Als uw bedrijfsnaam in de vervolgkeuzelijst verschijnt met een adres ernaast, is uw bedrijfsprofiel al aangemaakt.

Selecteer uw bedrijfsnaam als er geen adres staat, en u ziet zoiets als dit:

4. Selecteer “Voeg een ontbrekende plek toe” en je ziet het volgende scherm:

5. Geef de gevraagde informatie op. Binnen datzelfde venster heb je de keuze om het bedrijf te claimen. U moet doorgaan naar stap 3 als u nog geen Google Mijn Bedrijf-account heeft. Als u al een Google Mijn Bedrijf-account heeft, volgt u gewoon de stappen om naar stap #5 te gaan: veel succes!

Stap 3: Meld u aan voor een Google Mijn Bedrijf-account

U kunt uw Google Bedrijfsprofiel claimen door u aan te melden voor een Google Mijn Bedrijf-account. Hier leest u hoe u zich aanmeldt voor een Google Mijn Bedrijf-account als u al een Google-account heeft (zie stap #1).

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het normale Google-account van uw bedrijf (en niet op het standaard Google-account voor uw persoonlijke leven).

2. Ga naar business.google.com.

3. Kies “Nu beheren” in het vervolgkeuzemenu.

4. Vul de lege plekken in met de informatie die Google vraagt, zoals.

Bedrijfsnaam
Adres
Website
Telefoonnummer
Bezorggebied (indien van toepassing)
Categorie

Wanneer je dit account koppelt aan je Bedrijfsprofiel (de laatste stap in deze tutorial), verschijnen er nieuwe velden in je dashboard, waardoor je nog meer informatie over je bedrijf kunt geven. Deze gegevens zijn essentieel om uw bedrijf te optimaliseren voor lokale SEO en om meer klanten aan te trekken via uw gratis vermelding.

Stap 4: Verzoek om uw bedrijfsprofiel te claimen

We beginnen hier met het samenstellen van de stukken. Helaas gebeurt het koppelen van uw Google Mijn Bedrijf-account (vanaf stap 3) aan uw bedrijfsprofiel (vanaf stap 2) niet automatisch. U moet Google op de hoogte stellen om ze te koppelen, wat u kunt bereiken door het eigendom van uw bedrijf te bevestigen. Ga hiervoor naar Google Maps of Google Zoeken, zoek uw bedrijfsprofiel en vraag om het te claimen. Dit kan op twee manieren worden bereikt:

Claimverzoekmethode #1:

1. Ga naar google.com en typ de naam van uw bedrijf en de locatie in. Zoek en kies de optie ‘Hebt u dit bedrijf?’ optie als uw bedrijfsprofiel aan de rechterkant wordt weergegeven.

2. U wordt doorgestuurd naar een scherm met de tekst ‘Beheer dit bedrijf zodat u kunt reageren op beoordelingen, informatie wijzigen en meer’.

3. Selecteer “Nu beheren” en volg de instructies op het scherm om uw bedrijf te claimen. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met het gebruikelijke Google-account voor uw bedrijf, niet met het persoonlijke Google-account dat in stap 1 wordt genoemd.

Claimverzoekmethode #2: Google Maps

1. Ga naar Google.com/maps en typ je locatie in.

2. Voer de naam van uw bedrijf in.

3. Breid uw bedrijfsprofiel uit door erop te klikken.

4. De optie “Claim dit bedrijf” verschijnt.

Wanneer u op “Claim this business” klikt, verschijnt het identieke scherm dat u in de eerste techniek zag, maar deze keer bevindt het zich direct boven de kaart.

5. Selecteer “Nu beheren” en volg de instructies op het scherm. Zorg ervoor dat u bent aangemeld met het Google-account dat u in stap 1 voor uw bedrijf heeft ingesteld.

Stap #6: Verifieer het eigendom van uw bedrijf

Het is het laatste stuk! Ik ben hier als je terugkomt als je een Gatorade of wat sinaasappelschijfjes nodig hebt.

U wordt gevraagd informatie op te geven om te bevestigen dat u de rechtmatige eigenaar van het bedrijf bent wanneer u op “Nu beheren” klikt, zoals geadviseerd in stap #5. Als u het bedrijfsprofiel heeft gemaakt en bent ingelogd op uw Google Mijn Bedrijf-account, wordt u mogelijk ter plaatse gevalideerd, afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft. Als u niet degene bent die het bedrijfsprofiel heeft gemaakt, stuurt Google u een verificatiecode om in uw Google Business-dashboard te plaatsen. U kunt uw verificatiecode ontvangen via gewone post, e-mail of sms, afhankelijk van de voorwaarden van uw account en de beveiligingsnormen van uw branche.

U bent volledig eigenaar van uw Google-bedrijfsprofiel nadat u de code heeft ontvangen en deze in het vak heeft ingevoerd! U kunt nu beoordelingen beheren, informatie bijwerken, aantrekkelijkere gegevens toevoegen en uw lokale marketingstrategie optimaliseren.

Neem de tijd om uw bedrijf op Google te verifiëren

Omdat Google de manier verandert waarop mensen lokale bedrijven vinden en ermee omgaan, moet u de bovenstaande stappen volgen als u uw publiek wilt blijven bereiken en klanten wilt blijven trekken met uw gratis bedrijfsprofiel. Er zijn verschillende stappen in het proces, maar het hoeft niet zo moeilijk te zijn met instructies zoals deze en mogelijkheden zoals het doen op je telefoon. Ga direct aan de slag met Google Mijn Bedrijf door uw account aan te maken, te claimen en te verifiëren, zodat u optimaal kunt profiteren van deze fantastische en gratis tool.

Heeft u vragen over het maken en verifiëren van uw Google Mijn Bedrijf-account. Vraag het weg in de reacties en we zullen ons best doen om te helpen! of u kunt ook contact opnemen met een Google-klantenserviceprovider via Google Bellen Nederland bellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.